perjantai 17. lokakuuta 2014

Toinen työviikko



Maanantaina hoitolaan saapui Suomesta kampaajaopiskelija Inka työharjoitteluun. Inka opiskelee ammattikoulu Keudassa viimeistä vuotta ja hänen vaihtonsa kestää kuusi viikkoa. Inka otettiin vastaan yhtä lämpimästi, kuin meidätkin. Koska kampaamotuoleja on niukemmin kuin kampaajia, niin Inka joutui alkuviikon työskentelemään tuolilla joka sattuu sinä päivänä olemaan vapaa. Asuin tilat hänelle järjestyi vaihto-opiskelijoiden asunnosta, jossa on neljä muuta opiskelijaa, jotka ovat harjoittelussa hius ja kauneus Norriksella.

Toisella viikolla hoitolassa on riittänyt enemmän säpinää. Ensimmäisellä viikolla oli paikallinen Feria juhla, joka pääasiassa vaikutti liikkeen toiminnan hiljenemiseen. Toisella viikolla on tullut myös paljon tyytyväisiä asiakkaita uudestaan muihin hoitoihin, tai tyytyväisten asiakkaiden perheenjäsenet ja ystävät ovat saapuneet suosituksista. Suosituksista saapuneet ovat ehdottomia siitä kenelle hoito on.


Espanjan tippikulttuuri näkyy myös suomalaishoitolassa hieman. Tippejä tulee suomalaisilta asiakkailta jos tulee. Toisen meistä parin viikon tippi saldo on noin 10€ ja toisen on 0,01€…
Kampaamokoulun opetusta on ollut mielenkiintoista seurata. Olemme itsekin oppineet väreistä paljon. Mikko opettaja vaikuttaa oikein ammattitaitoiselta opettajalta.

Perjantaina kampaamokoulu siirtyi toisiin tiloihin. Kampaamokoulun muuttaessa lähti yksi kosmetologi, yksi parturi-kampaaja ja neljä opiskelijaa. Hoitolan yleistunnelma on nyt rauhallisempi, kun henkilökunta on melkeinpä puolittunut. Tilalle saapui toinen kosmetologi ja Inkalle vapautui oma tuoli loppuvaihdon ajaksi. Espanjassa työntekijöiden vaihtuvuus on erittäin suurta. Monet saapuvat töihin vain määräajaksi. Asiakkaatkin ovat jo tottuneet, että usein joutuu etsimään uuden kampaajan tai kosmetologin. He eivät ole niin kiintyneitä hoitajaansa kuin Suomessa (Hannu on kyllä poikkeus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti